Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

visszajovunk

VISSZAJÖVÜNK!

ÉLMÉNYEK NAGYKŐRÖSÖN

Arany János városában

 

Változatos „Arany csomagok”  kiránduló csoportoknak

 

Üdvözlő „Arany falatok”, város bora kóstoló, helyi lelkes vezető várja Önöket Nagykőrösön, Magyarország szívében, mindössze egyetlen órányira  Budapesttől.

Csendesebb környék ez mint a felkapott  idegenforgalmi centrumok, mégis remek úti célja lehet a kíváncsi turistának egyedi történelme, épített örökségei, hagyományai kapcsán. Alkalmas hely az aktív kikapcsolódásra, ha valaki úgy kívánja, az „édes semmittevésre  is.

  

 

FÉLNAPOS PROGRAM

Időtartama:kb. 3.00 óra

Érkezzenek akár vonattal vagy saját járművel patinás városunkba,  felfedezését LOVAS TAXI-ról ajánljuk folytatni.

Egy ajándék üdvözlő ital társaságában, taxizás közben az Alföld hagyományos építkezési módjait bemutató épületegyüttesek: szecessziós házak, nemesi kúriák, ...Tímár Ház, Bíróság-,és Postapalota, Városháza, templomaink láthatók.  Megállunk a hírös kőrösi piacon is, ahol kóstolhatnak és akár vásárolhatnak is a kiskertek friss termékeiből.   

Idegenvezetőnkkel az „Arany Út” bejárására is sor kerül, mely Arany János, nemzetünk nagy költőóriásának csaknem egy évtizedes itt tartózkodását idézi fel. A játékos elemekkel megújult  Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény garantáltan  minden korosztályt rabul fog ejteni!  Az Arany-Út az Ybl díjas belvárosban, Arany Jánosról elnevezett gimnázium és általános iskola, Városháza, Hősök tere és református templom épületei között sétálva folytatódik.

Nagyobb csoporttal érkezőknek Mini orgonakoncertet szervezünk a református templomban. (Előadó: prof. Dávid István orgonaművész). A túrázó kedvűeknek a toronylátogatást is megajánljuk, melynek kilátójából páratlan panoráma nyílik a  városra.

Időtartam: plusz 30 perc tartózkodást jelent

 

EGY NAPRA ÉRKEZŐKNEK

Időtartama:kb. 7.00 óra

Ebéddel folytatjuk félnapos  ajánlatunkat, Arany kedvenc ételeiből összeállítva. Arany menü: Csirkepaprikás galuskával és túrós csusza tejfellel nyakon öntve és Marcza-fánk

Délután az Arany sírversek kerülnek megtekintésre a református temetőben, majd kihajtatunk a Pálfája-i erdőbe, mely az egyik legszebb kirándulóhelye a városnak. kb. 18.00 órakor érkezünk vissza fogatunkkal a kiinduló helyre.

Biztosan szívesen maradnának egy szabadtűzön főtt vacsorára, borkóstolós pincelátogatásra is! Garantáljuk ha maradnak tapasztalhatják, hogy a bográcsban főtt étel zamatával egy vendéglő kínálata sem vetekedhet!

 

VÁSÁRNAPON ÉRKEZŐKNEK

Minden hónap utolsó vasárnapján

Fenti programokat egyedülálló élmény színesíti, ha valamely hónap végén,  vasárnapon érkeznek hozzánk. A környék legnagyobb állat és kirakodó vásárába fognak csöppeni Lovas Taxik segítségével. A környékbeli kézművesek, állattartók az 1850-es évek óta  adják el itt portékáikat.

A legnagyobb sokadalom az április végi Szent György-napi vásáron van, mely egy nagyszabású virágvásárral is párosul.

Irányárak:

Ajándék: üdvözlő ital, város bora kóstoló vagy házi limonádé.

Fél napos „ Arany csomag” irányára: 6.900 Ft/fő

Létszám : minimum 10 fős csoportok-tól

Az ár tartalmazza: városnézést „Lovas Taxi”–val, falatkákat, Arany János Közérdekű Muzeális kiállítás megtekintését, helyi idegenvezetést magyar nyelven, városnézést, református templom látogatást panoráma kilátóval

Mini orgonakoncert létszámtól függően változó (kérjék ajánlatunkat).

 

Egész napos „ Arany csomag” irányára: 9.900 Ft/fő ebéddel

Szabadtűzön főtt vacsora borkóstolóval: 4.500 Ft/fő minimum 30 fő esetén   

 

Vásárnapos Csomag irányára: megegyezik a fenti félnapos, vagy 1 napos programok díjával.

Fizetés: érkezéskor készpénzben a Country Tours képviselőjének. vagy átutalással számlánk alapján. 

Nagyobb csoport létszám esetén kérjék egyedi kedvezményes ajánlatunkat.

 

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET ARANY JÁNOS VÁROSÁBAN, A VIRÁGOS NAGYKŐRÖSÖN!

Country Tours Utazási Iroda

Kapcsolattartó: Vadász Katalin programszervező kati@countrytours.hu, Mobil: 06 30 9551 761