Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Szabadkai Zsinagóga

Szabadkai Zsinagóga

2019. augusztus 11. (vasárnap)

 

 

Szabadkán helyi idegenvezetőnk vár minket a Városi Múzeumnál, aki segítségével a város leglátványosabb épületeit belülről is megcsodálhatjuk: elsősorban a teljes pompájában fénylő,  frissen felújított Zsinagógát és mellette a leglátványosabb épületét a szecessziós Városházát a  Zsolnay kerámiával fedett szökőkúttal.

Természetesen nem hagyjuk ki a híres szabadkai piacot sem, ahol szinte minden megvásárolható, igen kedvező áron. Kóstolhatunk többféle ízesítésű bureket, (Kalácsféle, a kapros-túros, sonkás-sajtos a legfinomabb!) helyi specialitásokat. Szabadkai városnézésünk után szinte visszautazunk az időben, mikor megérkezünk Noszára a Ludasi-tó partján fekvő Róka tanyára. (Borbás Marcsi műsorából ismerhetik!) A tanya a XIX. században épült és annak jeleit ma is magán viseli. Itt fogunk ebédelni!

Ebédünk hideg előételként  hamisítatlan alföldi gazdatállal kezdődik, majd főfogásként  kemencében sült töltött csirkét kapunk. Befejezésként a kemencéből  kőttes kalácsot szolgálnak fel nekünk. Természetesen nem maradhat el a tanya szakértő bemutatása sem kedves  tulajdonosaik által.  A tanyán házilag készült finomságokat is vásárolhatunk (lekvár, likőr, pálinka stb.). Visszafelé sétát teszünk Szerbia legszebb üdülőhelyén, a Palicsi-tó partján, ahol gyönyörködhetünk a táj szépségeiben és a mesebeli kastélyokat idéző szecessziós épületekben

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Részvételi díj: 7.500 Ft

Fakultatív ebéd + belépők: kb. 12 €

Biztosítás: 500 Ft

Törzsutas kedvezmény: 600 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.31.