Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Osztrák Grand Canyon

Az osztrák Grand Canyon

2019. július 13.

 

 

A Mariazell környéki alpesi hegyi világ legszebb tája a jellegzetes alakú Ötscher (1893 m) tömbjét körülölelő mély, vadregényes szurdokok láncolata, azÖtschergraben kanyonja.

 

Ausztria egyik lenyűgöző természeti csodája, méltán érdemelte ki az "Ausztria legszebb szurdokvölgye" címet. Az Ötscher-patak vájta szurdokban több kilométer hosszan fut a kényelmesen bejárható jól kiépített túraút. Utunk során fahidakkal, fapallókkal, sziklába vájt alagutakkal találkozhatunk, miközben lábunk alatt a kristálytiszta patak csobog, körülöttünk pedig a több méter magas sziklafalakról lezúduló vízesések garantálják a látványt. 

 A völgyben egy menedékházat találunk, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatjuk meg. Erdei szerpentines ösvényen jutunk ki a szurdokvölgyből, kisebb vízimalmot, hegyi réteket, fenyveseket hagyunk magunk mögött, majd egy hatalmas víztározó gátján is keresztülsétálunk. Itt érjük el a Sankt Pölten-Mariazell hegyi kisvasutat, mellyel pár perc alatt érjük el Mariazell-t. Rövid séta a kegyhely központjában, majd egy finom vacsora elfogyasztása után (fakultatív) indulunk haza.

 

A túra hossza: 15 km

A túra időtartama: 5 óra

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Részvételi díj: 15.000 Ft

Fakultatív ebéd:kb. 12 €

Belépők: fogaskerekű kb. 10 €

Törzsutas kedvezmény:1.500 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.30.