Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Országház - Világi paloták

 

 

Országház – Világi paloták

2018. szeptember 16. (vasárnap)

Róka Zsuzsa művészettörténész-idegenvezetővel

 

 

 

 

Reggel 06:00 órakor indulunk Budapest kevésbé látogatott, mégis rendkívül érdekes látnivalói felfedetésére.  Programunkat egy különleges sétával kezdjük a Parlament épületében.

A magyar parlament a világ harmadik legnagyobb ilyen célra szánt épülete, egyedül a londoni és a Buenos Aires-i előzi meg. Olyan helyeket és anekdotákat fogunk most megismerni, melyeket csak egy évben egyszer mutatnak meg a nagyközönségnek. A pincében található restaurátor műhelyek bemutatása az emeleti rendezvényhelyszíneken át a padláson található zászlóraktárig.

Ha Ön már volt velünk ezen a túrán, akkor helyette választható garantált program:

Budapest Palotáia Lipótvárosban. Először a Hold utcában található Postatakarékpénztár palotáját tekintjük meg, mely Lechner Ödön építészetének igazi csúcspontja, világörökségi címre is jelölték. A Lipótváros szívében a hajdani kaszárnya- és börtönegyüttes helyén kialakított eklektikus és szecessziós épületek, paloták sorát nézzük meg. A legtöbbjük pénzintézetek székházának épült. Láthatjuk a mai amerikai nagykövetség épületét, az egykori Tőzsdepalotát, mellette az Adria Tengerhajózási Részvénytársaság hajdani központját. Innen ebédelni indulunk. Délután a Gellért Fürdő és Szálloda megtekintése és az ősi barlangképződmény, a Gellérthegyi Sziklatemplom (nemzeti szentély) látogatása következik. Itt őrzik a pálosok egyik legértékesebb ereklyéjét: Remete Szent Pál lábszárcsontját. A templom oltára a pécsi Zsolnay-gyárban készült.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Idegenvezetés: neves  szakvezetőnk előadása, tudása teszi még élvezetesebbé e különleges látnivalókat.

Ellátás: önellátás 

Fakultatív ebéd: kb. 2000 Ft 

Részvételi díj: 6900 Ft 

Törzsutas és előfoglalási kedvezménnyel 03.31-ig: 10%

Belépők: kb. 1500 Ft

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.29.