Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Mámorító Toszkána

Mámorító Toszkána

 

 

 

1. nap: Budapest- Chianciano Terme

Utazás Budapestről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban.

 

2. nap: Montalcino – Pienza - Montepulciano (kóstolókkal)

Mai napunkat Montalcino varázslatos városában kezdjük. Ezután borkóstolón (Brunello) veszünk részt, majd tovább utazunk Pienza városába. Egy kis sajtkóstoló vár minket, ahol megízlelhetjük a híres Pecorino sajtot. Montepulciano középkori hangulatú, festői, kis utcákkal tagolt városába érkezve gyalogosan fedezzük fel a toszkán vidék egyik legvonzóbb települését. Ezután a Crociani családi pincészetben ízelítőt kapunk a helyi borokból (4 féle bor). Élményekkel telve visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 EUR/fő)

 

3. nap: Középkori kisvárosok: Pitigliano - Santa Fiora (zenés reneszánsz kóstolóval) - Bagni San Filippo

A napunkat mesés tájakon barangolva töltjük, körülölelve a természet és az ódon világ szépségeivel Monte Amiata csodás vidékén: a Sforza és az Aldobrandenski család történetével átitatott Santa Fiora hangulatos, középkori kisvárosa, illetve a vízeséssel tűzdelt tavacska, melyet a hegyről leereszekedő víz táplálja. Városi sétánkat a térség egyelülálló Robbia kerámiáival díszített Pieve delle Santa Flora templomával folytatjukmajd megtekintjük a Sforza kastélyt. Bagni San Filippo fürdővárosa egyike a vidék legkülönlegesebb helyeinek, mely természetes termálvizes medencék és vulkáni képződmények látványával bűvöl el minket. Fürdőzési lehetőség. Esti fényben vár minket a tufakiszögellés tetején álló, a Lente folyó völgyére néző Pitigliano, melyet az egykor itt élt zsidó közösség miatt kis Jeruzsálemnek is neveznek. (Ár: 50 EUR/fő)

 

4. nap: Cortona a "Napsütötte Toszkána" városa - Arezzo

Elsőként az etruszk eredetű, évszázadok óta változatlan hangulatú Arezzo domboldalra épült városába utazunk (Dóm, San Domenico templom és a Piazza). Ellátogatunk Cortona-ba, mely lenyűgöző látványt nyújt a hegyoldalban, 600 méterrel a tengerszint felett, csodás kilátással az alatta elterülő Val di Chiana vidékre.

 

5. nap: Hazautazás

Hazaindulás Budapestre, folyamatos utazással és rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 4 éjszaka 4*-os szállodában (La Grotta vélemény 3*) Chianciano Terme-ben

Ellátás: kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió

Belépők ára összesen: kb. 13 EUR/fő

Audio-guide: 2 500 Ft/fő/tartózkodás

Üdülőhelyi díj: 10 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)

 

Időpontok: 2020.05.27-31., 09.30-10.04. (5 nap/4éj)

Részvételi díj: 79.900 FT/fő + biztosítás

 

 

 

Partnerirodnk: LaGrotta Holidays Kft

A képek forrsa: www.lagrotta.hu

 

 

 

Az utolsó módosítás dátuma: 2020.01.25.