Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Felső Tiszavidék

A Felső-Tiszavidék gyöngyszemei

2019. augusztus 03.

 

 

Tákos – Csaroda - Túristvándi – Tiszacsécse – Szatmárcseke –Mátészalka - Penyige

Első állomásunk a messze földön ismert "mezítlábas Notre Dame"-nak nevezett XVIII. századi pacsitfalas, zsindelytetős református templom, Tákos központjában. A templomot a kazettából álló virágdíszítéses famennyezete teszi egyedivé. Csarodán bepillantunka mosolygó szentek templomába, melyre Csaroda patak partján, egy kis ligeterdő ölelésében lelünk. Ez a  több mint 700 éve  épített és festett beregi templomok legpompásabbika. A beregi Tiszaháton járunk, az egykor mocsaras, vadvizes területen, mely a Honfoglalás előtt is lakott terület volt. Továbbállunk Túristvándiba, ahol a párját ritkító környezetben egyedülálló műemléket, a XVIII. században épültvízimalmot csodálhatjuk meg.

Ebédre kemencében sült sajtos –tejfölös lapcsánkát ebédelünk.
Rövid utazást követően Tiszacsécsén Móricz Zsigmond szülőfalujában az író emlékháza kerül megtekintésre. MajdSzatmárcsekén az Európa szerte egyedülállóvédett csónakos fejfás temetőt tekintjük meg. A temető közepén áll az 1838-ban elhunyt Kölcsey Ferenc fehér márványoszlopokkal készült síremléke. Ezt követően a költő emlékházát keressük fel. Mátészalkán beugrunk a múzeumba, ahol sok érdekességet tudunk meg vezteőnktől. A napot Penyigén, a” Lekváriumban”, lekvárkóstolással, vásárlással és egy hamisítatlan szatmári vacsoramenüvel zárjuk (Menü: kötött tésztaleves, málékásás töltött káposzta, szilvalekváros csavart fánk, pálinka, bor)  Különleges túránkról a késő éjszakai órákban érkezünk haza.

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Részvételi díj: 10.900 Ft

Fakultatív ebéd:kb. 2.000 Ft

Belépők:kb. 2.000 Ft

Törzsutas kedvezmény: 1.000 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.30.