Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Felső Tiszavidék

A Felső-Tiszavidék gyöngyszemei

2019. augusztus 03.

 

 

Tákos – Csaroda - Túristvándi – Tiszacsécse – Szatmárcseke - Penyige

Első állomásunk a messze földön ismert "mezítlábas Notre Dame"-nak nevezett XVIII. századi pacsitfalas, zsindelytetős református templom, Tákos központjában. A templomot a kazettából álló virágdíszítéses famennyezete teszi egyedivé. Csarodán bepillantunk a mosolygó szentek templomába, melyre Csaroda patak partján, egy kis ligeterdő ölelésében lelünk. Ez a  több mint 700 éve  épített és festett beregi templomok legpompásabbika. A beregi Tiszaháton járunk, az egykor mocsaras, vadvizes területen, mely a Honfoglalás előtt is lakott terület volt. Továbbállunk Túristvándiba, ahol a párját ritkító környezetben egyedülálló műemléket, a XVIII. században épült vízimalmot csodálhatjuk meg.

Rövid utazást követően Tiszacsécsén Móricz Zsigmond emlékháza kerül megtekintésre, majd Szatmárcsekén az Európa szerte egyedülálló, védett csónakos fejfás temetőt tekintjük meg. A temető közepén áll az 1838-ban elhunyt Kölcsey Ferenc fehér márványoszlopokkal készült síremléke. Ezt követően a költő emlékházát keressük fel. A napot Penyigén, a” Lekváriumban”, lekvárkóstolással, vásárlással és egy hamisítatlan szatmári vacsoramenüvel zárjuk (Menü: kötött tésztaleves, málékásás töltött káposzta, szilvalekváros csavart fánk, pálinka, bor)  Különleges túránkról a késő éjszakai órákban érkezünk haza.

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Részvételi díj: 10.900 Ft

Fakultatív vascsora: kb. 2.000 Ft

Belépők:kb. 2.000 Ft

Törzsutas kedvezmény: 1.000 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.07.20.