Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Erdőtelek arborétum

Kis mesefalu Arborétuma   -   BETELT

Molnár Attilával, az év idegenvezetőjével

2019. május 1. (szerda)

 

 

Ideális úti cél a természet szerelmeseinek Erdőtelek –az örökzöldek alföldi arborétuma.Erdőtelek valóban mesefalu: látnivalói közül a legkiemelkedőbb a semmihez sem fogható természeti környezet. Szemet gyönyörködtető arborétuma miatt, a hazai cserjék, örökzöldek, számtalan orgonafaj és fák széles skáláját vonultatja fel látogatóinak.

Az Alföld legmelegebb és legszárazabb részén két orvos-botanikus olyan örökzöldekben bővelkedő arborétumot alkotott, amely külföldi szakmai körökben is méltán keltett feltűnést – az arborétumban található az ország legnagyobb, három és fél méter magas cukorsüveg valamint ezüsttörzsű fenyője, de a park kincse a teltvirágú vadgesztenye, a szillevelű gumifa is, a sokféle orgonáról s borbolyákról nem is beszélve… A mai arborétum alapját az ismert barokk Buttler kastélykert adta: Ott játszódik ugyanis Mikszáth híres regénye, a "Különös házasság”.

Utazásunk során Feldebrő építészeti remekében (Árpádkori templom) 11. századi freskókat nézünk, Debrői Hárslevelűt kóstolunk. Visontán pedig kisvonattal bejárjuk az ország egyik legnagyobb erőművét. Megtekintjük a bükkábrányi bányakrátert is ahonnan 12éve, mintegy 60 méter mélyről kerültek elő a 7.6 millió éves ősfák,  A 16 db őslénytani világszenzáció közül  öt , az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területén látható.

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Fakultatív ebéd: kb. 1.800 Ft 

Részvételi díj: 6.900 Ft

Belépők: kb. 1.500-2.000 Ft

Törzsutas kedvezmény: 500 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.30.