Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

4 nap Erdély

4 nap Erdélyben 

2019. augusztus 22-25. (4 nap/3 éj)

 

1. nap:

Hajnali órákban indulunk Nagykőrös-Kecskemét útvonalon Erdélybe. Látnivalók: Nagyszalonta, a „Hajdúváros” - Arany János szülővárosa. Nagyszaltontán  pénzváltási lehetőség. Királyhágó, a történelmi Erdélynyugati kapuján  átkelve érkezünk Kalotaszentkirályra, ahol pogácsával, pálinkával és a helyi népviselet bemutatásával fogadnak minket.  Torda és Marosvásárhelyen keresztül érkezés a szálláshelyre, az esti órákban.

 

2. nap:

Reggeli után kirándulást teszünk Erdély természeti látványosságaihoz Látnivalók: Marosvécs – a Kemény család reneszánsz várkastélya, az Erdélyi Helikon Társaság találkozóhelye, ahol a kastély mögötti angolparkban van eltemetve Kemény János író, a kultúra mecénásav valamint itt található Wass Albert sírköve is. A Maros áttörése a Kelemen és a Görgényi havasok között – asszonyt vallató lengőhíd kipróbálása a Maros felett  Békás-szoros - átsétálunk a Kárpátok egyik leglélegzetelállítóbb szorosán, és végigmegyünk a kitisztított, járhatóvá tett Kis-Békás szoroson is. Gyilkos-tó– sétálgatás a tó körül, Szent Kristóf kápolna, a zarándokok, kirándulók, utasok patrónusa. Gyergyószentmiklós - az örmény katolikus templom a város legértékesebb látványossága.

 

3.nap:

Reggeli után kirándulás a Gyimesi patakországban.  Vonatozás Csíkcsicsó és Gyimesbükk határállomás között. Az vasútvonal egyik legszebb, egyben legnehezebb hegyi pályája mentén vezet végig. Látni fogjuk a Karakó, a Ladók, az Utusaly és a Bánya völgyhidak, illetve átmegyünk lóvészi alagúton. Gyimesi–szoros – az ezeréves határ legkeletibb pontja, a Rákóczi-vár maradványa, a Kontumáci–kápolna és a katonai emlékhely. Csíksomlyó – a kegyhely. A legnagyobb magyar katolikus búcsújáróhely a Székelyföld szívében, a legismertebb magyar ferences kolostor és Ferenc-rendi bazilika. Kalibalátogatás a Gyimesekben, a Barackos–tető oldalában. A kalibázás a havasi pásztorkodás e vidékre jellemző formája. Megismerkedünk az itt élő emberek mindennapjaival, a sajtkészítés hagyományos módszerével, a brigidó használatával és a valódi túróspuliszka izével.

 

               

4. nap:

Reggeli után hazautazás. Útközben Székelyudvarhely, a legmagyarabbnak tartott erdélyi nagyváros, az egykori Udvarhelyszék, anyaszék központja Segesvár, Közép-Európa egyetlen napjainkig lakott középkori vára – városnézés a világörökség részesévé vált szász városban. A vár látogatása után fotószünet Déván. Útközben estebéd. Érkezés a késő éjszakai órákban.

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Szállás: 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:reggeli

Fakultatív vacsora: kb. 30 €/3 vacsora

Részvételi díj: 52.000 Ft

Biztosítás: 2.000 Ft

Belépők: kidolgozás alatt

Törzsutas kedvezmény: 2.100 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.29.