Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

1 Nap Erdély (jégbarlang)

1 Nap Erdélyben

2019. augusztus 10.

75.000 köbméter jégcsoda

 

Az Erdélyi-szigethegység egyik legérdekesebb látnivalója az aranyosfői (Szkerisórai) jégbarlanga Bihar-hegységben. A festői környezetben fekvő, a jégkorszakból megmaradt eljegesedett barlang látogatása felejthetetlen élményt ígér. Fenyvesek és erdei tisztások övezte vadregényes ösvényeken közelíthető meg a barlang szája, mely a tengerszint felett 1165 méteren ásít az ide tartók felé. kb. 10-15 perces séta a barlang bejáratát rejtő katlan.

Egy 50 méteres lefelé tartó vaslépcső az út első szakasza, mely a Nagyterembe invitál, Az Előcsarnok és a Templom nevű termek bőven adnak okot a csodálatra. Az utóbbiban több mint 100 sztalagmit (állócseppkő) található.Az itt tömörülő jég térfogata 75 000 köbméternyi, vastagsága eléri a 26 métert.

Kirándulásunk következő megállója Köröstárkányban lesz.  A Fekete- Körös partján található kedves település, melynek lakossága színmagyar. Egy barátságos családi portán pálinkával, csorbalevessel, erdélyi töltött káposztával, kaláccsal fognak minket megvendégelni. A falu református lelkésze is fogad minket, aki szeretettel mutatja be nekünk a települést.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Részvételi díj: 11.900 Ft

Fakultatív ebéd: kb. 1.800 Ft

Belépők: kb. 1.600 Ft

Törzsutas kedvezmény: 1.000 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.30.